EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инцидент с Toyota Prius в Норвегия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инцидент с Toyota Prius в Норвегия

mail15:12 | 12.03.2010прегледи 1274 коментарикоментари 0


Норвежки водач на Toyota Prius бе принуден да се опре странично в мантинелата на пътя, за да може да спре ускорилия се до 176 км/час автомобил, след като педалът
за газта блокирал, предадоха Франс прес и ДПА.
Това е първият инцидент от този тип с Toyota в Норвегия след поредицата проблеми в Съединените щати, довели до редица инциденти, включително и смъртни случаи, и принудили японския автомобилостроител да изтегли близо 9 милиона дефектни модели в цял свят.
След като не успял да спре ускоряващата се кола, 49-годишният норвежец се обадил в полицията, откъдето се свързали с представителство на Toyota, за да поискат инструкции.
Междувременно водачът успял да спре колата, опирайки я странично в мантинелата.
Toyota е изпратила екип на място, за да направи проверка на автомобила и да се срещне с водача, който не е пострадал при инцидента, но за кратко е бил приет в болница за наблюдение.
Преди седмица главният изпълнителен директор и президент на японската компания заяви, че Toyota Motor Corp. преминава през период на криза, но автомобилите й са сигурни.
Пред журналисти в централата на компанията в Нагоя Тойода се извини за глобалните изтегляния на автомобили и обеща да подобри качествения контрол чрез учредяване на специална комисия, оглавявана от самия него.
Междувременно съдебните искове срещу компанията в Америка по повод възникнали инциденти с внезапно ускоряване на различни модели автомобили, произведени от Toyota, значително нарастват.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg