EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инфраструктурните компании на фокус на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инфраструктурните компании на фокус на борсата

mail18:07 | 08.02.2010прегледи 722 коментарикоментари 0


По-широките разпродажби на БФБ днес едва ли бяха изненада след задълбочаване на борсовия спад в САЩ и Западна Европа, провокиран от страховете, свързани с високите нива на задлъжнялост на част от страните в Европейския съюз.
Петъчната сесия върна най-стария измерител под 440 пункта, след като губещите емисии превишиха печелившите в съотношение 10:7. Две от дружествата в индекса завършиха без промяна спрямо ценовите нива от четвъртък.
Интересна бе търговията при инфраструктурите компании. Именно в петък стана ясно кой е подал най-добра оферта за изграждане на част от магистрала Тракия. Особено волатилна бе търговията на Трейс груп холд и Холдинг пътища. Трейс се нареди първа по възход в SOFIX, като успя да запише ръст от близо два процента, след като достигна дневен максимум от 74 лева за акция. Холдинг пътища от своя страна натежа в рамките на измерителя, като загуби над 6% от пазарната си капитализация.
Сравнително волатилна бе търговията и при финансовите компании. Централна кооперативна банка започна сесията с широки разпродажби, но успя да се възстанови и да ограничи спада си до 1.4% до края на търговското време. Умерен ръст в петък регистрира единствено по-широкият BG40. Елхим Искара и Стара планина холдинг помогнаха на измерителя да изплува на зелено на дневна база. В по-общ план продължават да се разменят компенсаторни инструменти, а правата за привилегировани акции на Енемона Козлодуй затвориха на почти две стотинки.


Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.
Източник:Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159