EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инфлация в Германия, БВП на Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инфлация в Германия, БВП на Франция

mail10:33 | 14.07.2016прегледи 710 коментарикоментари 0


Инфлацията в Германия се увеличава слабо през юни 2016 година за втори пореден месец, съобщава немския електронен сайт finanztreff.de. Годишният темп на инфлация нараства до 0.3% от 0.1% през май, съобщава Федералната статистическа служба (Destatis). По този начин статистиците потвърдиха очакванията на икономистите, които направиха своята предварителна оценка на 29 юни.

Хармонизираният индекс на потребителските цени (ХИПЦ) в Германия нараства с 0.1% в сравнение с предходния месец. В сравнение с миналата година, индексът нараства с 0.2%. Централните банкери на Европейската централна банка (ЕЦБ) се подготвят за месец с изключително ниска инфлация в еврозоната.

През юни годишният темп бе 0.1%, докато целите на ЕЦБ са инфлацията да достигне 2%. Постоянно ниските или дори падащи цени се считат от икономистите за вредни за икономиката. Предприетият пакет от мерки на ЕЦБ за повишение на инфлацията досега действа с ограничен успех.

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Франция ще се увеличи през периода април - юни с 0,2% на тримесечна база, след добрия растеж от 0,5% през първото тримесечие на годината. Това прогнозира Централната банка на страната, визирайки резултати от свое последно проучване, показващо известно влошаване на бизнес активността в сферата на услугите през юни и стабилизация на промишлената активност на нивото от май.

През април Централната банка очакваше малко по-добро разширяване на френската икономика с 0,3% през второто тримесечие на 2016 година.

Индексът на банката, измерващ френската промишлена активност, се стабилизира през юни на майското ниво от 97 пункта, задържайки за пореден месец под неговото дългосрочно осреднено ниво от 100 пункта, след като в началото на годината индексът достигна връх от 101 пункта, което е най-високото ниво от 2011 година насам.

Индексът, оценяваща активността в сектора на услугите, обаче се понижи до 97 пункта от 98 пункта през предходния месец, докато индексът, измерващ бизнес настроението в строителството, се стабилизира за трети пореден месец на ниво от 97 пункта.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163