EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Интерпол вече издирва братя Галеви

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерпол вече издирва братя Галеви

mail17:34 | 06.06.2012прегледи 774 коментарикоментари 0


Обявените с червена бюлетина братя Галеви се издирват за ръководене на организирана престъпна група. Те се издирват по указание на Върховния касационен съд на България, сочи още сайта на Интерпол.

БГНЕС припомня, че на 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните присъди и така Ангел Христов и Пламен Галев бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие. Двамата "братя" обаче изчезнаха и така създадоха поредния скандал в държавата. Те бяха обявени официално за изчезнали едва 5 дни по-късно на 8 май.

Едва няколко седмици по-късно на заседание на правителството на 30 май стана ясно, че "братя Галеви" не били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лв., а с най-леката мярка "подписка". Правосъдният министър Диана Ковачева обясни на премиера и колегите си, че така държавата не може да си върне тези пари, защото се оказало, че през декември 2010 година по искане на защитниците на братя Галеви с определение Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях. "Това означава, че стоте хиляди лева, които се смяташе до сега, че са налични като парична гаранция и могат да бъдат усвоени от държавата в резултат на отклоняването на братя Галеви, на практика са им върнати", казва Ковачева.

Същият ден, в който излезе стенограмата на правителството - на 1 юни започна специализирана полицейска акция срещу имотите на Галеви. Първо бе проверено имението им в село Ресилово. От него за иззети компютърни конфигурации и софтуер. Провериха и счетоводната къща на "братята", която се намира в района на Спортната зала на Дупница. /БГНЕС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161