EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Интермодален клъстер в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интермодален клъстер в Русе

mail10:15 | 10.04.2014прегледи 1720 коментарикоментари 0


„Холдинг БДЖ“ ЕАД, представители на академичната общност на Русенския университет „Ангел Кънчев“, Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, „Параходство Българско речно плаване“ АД, „Холлеман България“ ООД, „Донау Транзит“ ООД и други компании и организации ще обединят усилия в създаване на Интермодален транспортен и логистичен клъстер Русе, съобщи пресцентърът на БДЖ. На официална церемония в Зала 2 на Kaneff Center, Русенски университет, ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество, чиято цел е да подобри взаимодействието и повиши ефективността на дейностите в участващите организации и компании в нововъзникващия клъстер.

Събитието е част от международна работна среща с основна тема „Развитие и ефективно използване на инфраструктурата“, която ще се проведе в рамките на проекта INTRAREGIO - ("Създаване на интермодална транспортна мрежа чрез основани на знание регионални изследователски клъстери"), финансиран по 7-ма рамкова програма на Европейската комисия.
В рамките на работната среща ще бъдат представени резултатите от проекта INTRAREGIO, както и настоящите и бъдещи инвестиционни проекти в железопътната инфраструктура и интермодалния транспорт на РБългария.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg