EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Интерес към ИЗ "Загоре"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерес към ИЗ "Загоре"

mail06:55 | 10.10.2018прегледи 1215 коментарикоментари 0


Сериозен интерес от индийска компания от хранително-вкусовата промишленост, както и от две немски компании има към Индустриалната зона в Стара Загора. Това са съобщили на съвместна пресконференция министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на града Живко Тодоров, заедно със Съвета на директорите на Индустриална зона "Загоре", съобщава пресцентърът на министерството на икономиката.

Те са съобщили, че са осигурени 3,5 млн. лева от държавата за развитието на Индустриална зона "Загоре". Създадено е смесено дружество между общината и държавата, като община Стара Загора участва с предоставянето на терен. Министър Караниколов подчертал, че е спазен поетият ангажимент за реализирането на Индустриална зона в града и съвместно с местната власт се работи да бъде изградена една от най-модерните и успешни зони в страната. 

По думите на министъра засиленият интерес към България като инвестиционна дестинация се потвърждава от това, че все повече компании влагат в дълготрайни материални активи. Относно липсата на работна ръка за бизнеса икономическият министър посочил, че се работи съвместно с Министерство на образованието за преквалифициране на кадри.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg