EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Интерактивна карта ще информира за трафика в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерактивна карта ще информира за трафика в София

mail11:38 | 11.01.2010прегледи 2013 коментарикоментари 0


Интерактивна карта на София ще показва какъв е трафикът по улиците и булевардите в града. Проектът е дело на направлението "Паркиране и мобилност" на Центъра за градска мобилност, съобщава БНР. Картата, до която ще се достига чрез интернет-страницата на центъра, ще показва в реално време каква е интензивността на движението по основните улици и булеварди. Като основа за модула, чрез който е създадена картата, е използвана информацията, предавана през GPS-системата на градския транспорт в реално време до Центъра за градска мобилност.
През идната седмица проектът ще бъде представен официално. От Центъра за градска мобилност водят преговори с мобилните оператори за активирането на още една услуга. Всеки чакащ на спирка на градския транспорт ще може да получава срещу пуснато кратко съобщение /SMS/ с номера на спирката, изписан на спирковото табло, информация с времето на пристигане на всички автобуси, които спират на нея.
Така информацията с времето на пристигане ще е достъпна от местата на всичките повече от 3000 спирки на масовия градски транспорт в столицата, а не само на тези, които са оборудвани с информационни електронни табла.
В момента гражданите на София могат да се информират за натовареността в града от интернет адрес “Трафикът в София”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888