EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Интерактивна карта за ваксините

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интерактивна карта за ваксините

mail10:06 | 30.07.2021прегледи 1202 коментарикоментари 0


Европейската комисия публикува интерактивна карта, която показва капацитета за производство на ваксини срещу COVID-19 в ЕС по цялата верига на доставки, съобщи пресслужбата на ЕК.

Картата се основава на данни, получени от работната група за промишлено разрастване на производството на ваксини срещу COVID-19, на данни, събрани по време на събитията и срещите за намиране на партньори, организирани от Комисията през март, на публично достъпна информация и такава, споделена от държавите членки. Тези данни ще бъдат допълвани и актуализирани. Възможно е дружествата да имат дори по-голям капацитет от отразения на картата, тъй като работната група категоризира компаниите въз основа на тяхната основна област на дейност.

"С повече от един милиард произведени дози ваксини нашата индустрия помогна на ЕС да се превърне в най-ваксинирания континент в света и водещ износител на ваксини срещу COVID-19 в света", каза еврокомисарят Тиери бретон, който отговаря за вътрешния пазар, цитиран в съобщението.

"Тази интерактивна карта, включваща стотици базирани в ЕС производители, доставчици и дистрибутори, показва широкообхватната индустриална екосистема, както и потенциала за нови индустриални партньорства за допълнително повишаване на нашата готовност за извънредни ситуации в здравеопазването."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg