EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Интелигентни пешеходни пътеки във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интелигентни пешеходни пътеки във Варна

mail16:05 | 14.03.2021прегледи 1311 коментарикоментари 0


Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна, които започват автоматично да светят при засичане на пешеходец, който е стъпил върху тях. Индикацията се извършва от датчици, инсталирани в пътната настилка, а светлинната сигнализация предупреждава автомобилите за пешеходеца. Обектите са част от втората фаза на завършилия проект за интегриран градски транспорт на Варна, съобщи ръководителят на проекта Христина Костадинова.
С цел намаляването на шумовото замърсяване и повишаване безопасността на гражданите бе надградена и системата за достъпност на незрящи. За целта, 46 кръстовища бяха оборудвани с бутони за заявка на звуково оповестяване.
В рамките на проекта бяха реализирани и редица мащабни ремонти - на участъка от бул. „Приморски” в обхват от ул. „Ст. Стамболов” до бул. „Цар Освободител” и прилежащият автоподлез. На уличната мрежа по трасето бул."Цар Освободител" в обхват от бул. "Приморски" до бул."Княз Борис I". На уличната мрежа по трасето по бул. „Първи май” в обхват от ул."Мара Тасева", кръстовище на VAR1087-/I-9/ кв."Аспарухово" - кв."Галата". Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. "Народни будители" в участъка от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва" и от ул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева", в т.ч. трасето на обръщача на МГТ по ул. "Св.Св.Кирил и Методий.

Извършени бяха и ремонти по трасето на бул. "Васил Левски" в участъка от ул."Подвис" до бул."Осми Приморски полк", в това число и изграждане на велоалея. Изпълнени бяха мероприятия за подобряване на достъпната среда и ремонт на автомобилни и пешеходни подлези, както и ремонт на бул. „Осми Приморски полк” в участъка от бул. „Васил Левски” до бул. „Христо Смирненски”, вкл. основен ремонт на пътен възел „Виница”, на пешеходния подлез и мероприятия за подобряване на достъпната среда. Завършена е и реконструкцията на ул. "Съборни" в участъка от бул. "Владислав Варненчик" до бул. "Сливница". По проекта бяха закупени и 15 нови стандартни автобуси  с екологична норма за изгорели газове ЕВРО 6.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150