EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Интелигентни кампуси в Дубай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Интелигентни кампуси в Дубай

mail11:40 | 16.09.2021прегледи 834 коментарикоментари 0


Бирмингамският университет си партнира със Siemens, за да превърне кампусите си в Еджбастън и Дубай в най-интелигентните в света, като комбинира цифрови сензори, технологии за анализ, изкуствен интелект, децентрализирано производство и съхранение на енергия, възобновяема енергия и концепции, които помагат за промяна на поведението на потребителите. За целта ще бъде създадена „Жива лаборатория“ (Living Lab), в която достъпът до нови данни и свързаност ще подпомага научните изследвания, преподаването и обучението.

„Живата лаборатория“ ще събира данни от сградните технологии на университета, инфраструктурата и енергийните съоръжения и ще ги използва за иновации, научно-изследователска и развойна дейност, както и за нужните на преподаването. Проучването на търсенето и производството на енергия - от системи до отделни потребители/производители (просюмъри) - с данни в реално време от всички локации, предоставя уникална възможност за приложно обучение на студентите и създава платформа за авангардни изследвания.

Siemens ще спонсорира екип от докторанти в университета, който е базиран във Великобритания и Дубай. Техните изследователски проекти ще търсят решения на важните предизвикателства в областта на данните, технологиите, градските системи и постигането на нулев въглероден отпечатък.

Тази година Университетът в Бирмингам ще стане първият в света, който ще внедри Интернета на нещата (IoT) на своя територия в голям мащаб. През есента на 2021 г. предстои да бъде дадено началото на първата фаза на мащабен проект за енергийна ефективност на територията му, който ще включва внедряването на 23 000 IoT сензора на компанията Enlighted, част от групата на Siemens.

„Като един от най-големите университети в Обединеното кралство - с глобална общност от над 38 000 студенти, университетът вече е енергиен “просюмър” (консуматор и производител), като технологиите ще бъдат допълнително оптимизирани чрез системата, по която сега работим заедно - казва Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и главен изпълнителен директор на направление Интелигентна инфраструктура. – Такива партньорства са изключително важни за събиране на данни, тестване и разработване на нови технологии и създаване на ефективна и устойчива енергийна инфраструктура“.

Професор Тим Джоунс, заместник-ректор на Бирмингамския университет, обясни амбициозната визия на учебното заведение: „Нашата цел е да създадем университетския комплекс на бъдещето, използвайки авангардни технологии, за да направим нашите кампуси в Еджбастън и Дубай най-интелигентните в света. Това ще открие нови възможности за научни изследвания и иновации, като същевременно ще намали значително въглеродния ни отпечатък. С наближаването на Конференцията по изменението на климата в Глазгоу тази есен е ясно, че навлизаме в „десетилетието на изпълнение“ на NetZero целите. Стратегическите партньорства между университетите и индустрията, каквото е нашето със Siemens, са важни за подпомагане на откриването на път за превръщането на тези цели в реалност. "

В допълнение, Siemens ще предостави енергийни и IoT услуги за 10-годишен срок, за да гарантира, че университетът ще се възползва максимално както от технологиите, така и от браншовия опит на компанията. Университетът вече е постигнал значителен напредък по пътя към устойчивостта, включително постигането на целта си за 2020 г. за намаляване на въглеродните емисии с 20 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 900