EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Институтът за стандартизация обновен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Институтът за стандартизация обновен

mail10:00 | 20.03.2013прегледи 562 коментарикоментари 0


Обновена е информационната система на Българския институт за стандартизация (БИС). Подобрената система за управление на български, европейски и международни стандарти и новата версия на Интернет страницата и уеб портала на Института въвеждат нови услуги за бизнеса, улесняват достъпа на предприятията до стандартите и стандартизационните продукти и повишават качеството на предоставяните от БИС услуги. Проектът е финансиран по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013” за рекордно краткия срок от три месеца и половина.

С реализацията на новата информационна система БИС е вече напълно интегриран посредством автоматични интерфейси със системите на европейските организации по стандартизация CEN и CENELEC, както и с международните организации ISO и IEC.
„Традиционно нашият Институт е на едно от първите места по въведени европейски стандарти съгласно сроковете, а с новата система това водещо място е още по-добре гарантирано”, заяви инж. Ирен Дабижева, изпълнителен директор на БИС и ръководител на проекта от страна на възложителя.
Изпълнител на проекта е Atos, водеща международна компания за информационни технологии и услуги.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048