EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Инспекция на КС „Петрич”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инспекция на КС „Петрич”

mail09:01 | 27.06.2016прегледи 2978 коментарикоментари 0


Представителят на Главна дирекция Енергетика към ЕК Кристоф Ковач, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, изпълнителният директор на БЕХ ЕАД Петьо Иванов и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз" ЕАД Георги Гегов инспектираха на място оборудването, осигуряващо работата на модернизираната компресорна станция Петрич в режим на физически реверсивен пренос от Гърция към България.

На 13 юни 2016 г. бе въведен в експлоатация завършеният проект за модернизация на компресорна станция „Петрич", който е на стойност близо 35 млн. лева. С извършените реконструкции за първи път се осигурява техническа възможност, при необходимост, да бъдат получени в по-голям обем доставки от терминала за втечнен природен газ на Ревитуса в Гърция. В резултат на реализирания от „Булгартрансгаз" ЕАД проект значително се подобрява сигурността на доставките на природен газ в България, чрез осигуряването на нов газопреносен коридор за доставки в случай на извънредни събития.

Компресорна станция „Петрич" е съществуваща, включена на изхода на трасето на преминаващия през българска територия „Транзитен газопровод за Гърция". Предназначението й е възстановяване на загубите в налягането на транспортирания природен газ, в следствие местните и хидравлични съпротивления по транзитния газопровод след Компресорна станция „Ихтиман" и да осигури договорните параметри на предаване на природния газ на българо-гръцката граница.

Участниците в посещението изразиха задоволство от работата на съоръжението и подчертаха ролята на българския газопреносен оператор „Булгартрансгаз" ЕАД в поддържането на надеждна и ефективна газопреносна система в региона.КРОСС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg