EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иновациите слагат край на икономическата криза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иновациите слагат край на икономическата криза

mail17:00 | 30.08.2010прегледи 1428 коментарикоментари 0


Иновациите са ключът за излизане от икономическата криза, това е заключението на завършващия днес Стратегически форум "Глобален поглед върху следващото десетилетие" в словенския алпийски курорт Блед, пише в прессъобщение на словенското правителство.
По време на криза е изключително важно какво и къде се инвестира, изтъкна заместник генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Ричард Баучер. Крайъгълният камък на иновативната икономика са внимателно обмислените инвестиции, добрите реформи и желанието за иновации, на първо място в образованието, което е основната дългосрочна инвестиция, следвано от добрата инфраструктура, активния пазар на труда и иновативните стратегии, каза той.
Директорът за наука, технология и индустрия на ОИСР Андрю Уикоф изтъкна драстичните промени, които е претърпяла иновационната среда. След като иновациите са станали по-широкодостъпни, топографията на тяхната среда също се е променила, особено след като Китай, Индия и Бразилия са излезли на сцената в глобален план и информационните технологии са улеснили значително сътрудничеството.
Директорът на словенската компания "Рико" Янез Шкрабец оцени, че зелените технологии са един от най-сигурните изходи от икономическата криза, и изтъкна, че тук главна роля ще изиграят малките и средните предприятия.
Словенският професор по икономика Марко Яклич изрази увереност, че по време на икономическа криза истинското предизвикателство е правилното управление и приложение на иновациите. Според него иновациите променят обществото, но трябва да се има предвид, че и самата иновативна среда се променя видимо. Той прогнозира, че през следващите години САЩ и Китай ще останат лидери в областта на иновациите.
Форумът в Блед е организиран в сътрудничество с ОИСР.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037