EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индустрия: Спад във Франция & Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустрия: Спад във Франция & Германия

mail16:11 | 11.01.2016прегледи 1285 коментарикоментари 0


Индустриалното производство във Франция отбеляза изненадващо рязко понижение през ноември, отбелязвайки първо влошаване от юли 2015 година, показват данни на официалната френска статистика Insee.

Индустриалното производство на Франция се понижи през ноември с 0,9% на месечна база. На годишна база индустриалното производство нарасна с 2,8%.

Въпреки забавянето на китайския икономически растеж и проблемите, пред които са изправени редица от останалите водещи развиващи се пазари, властите в Париж продължават да очакват растеж на БВП на Франция от поне 1,0% през 2015 година.

Изненадващо понижение отчете и държавната статистика на Германия. Според нови данни, индустриалното производство бележи спад през ноември с 0,3% на месечна база при прогноза за повишение с 0,5 процентни пункта. Destatis обаче обяви добра възходяща ревизия на данните за предходния месец, показващи растеж на производството с 0,5% при предишна оценка за повишение с едва 0,2 процентни пункта.

Това представлява трето понижение на германското производство за последните четири месеца, след като през септември то отчете най-солиден спад от близо година насам (от октомври 2014 година).

В същото време промишленото производство (изключвайки производството в енергийния и в строителния сектор) се сви с 0,8%, заличавайки напълно растежа с 0,7% през предходния месец, производството в строителния сектор нарасна с 1,6%, а в енергийния сектор беше отчетен добър растеж с 2,5%, но след спад с 5,9% през октомври.

На годишна база индустриалното производство в Германия през ноември нарасна с едва 0,1% при прогноза за повишение с 0,5%, но след растеж с 0,4% през предходния месец (възходяща ревизия от предишна оценка на Destatis за стагнация).

Министерството на икономиката посочи, че икономическото забавяне в развиващите се пазари е основна причина за ограничаване на индустриалното производство в Германия през последното тримесечие на 2015 година.

Смесените показатели са знак, че най-голямата европейска икономика продължава да изпитва трудности след нейното слабо представяне през третото тримесечие.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg