EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индустриалци от Северна Гърция против блокадите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустриалци от Северна Гърция против блокадите

mail08:59 | 21.01.2010прегледи 492 коментарикоментари 0


Съюзът на индустриалците от Северна Гърция (СВВЕ) настоя да бъде намерено спешно решение на кризата с фермерските протести "преди последиците за бизнеса да станат необратими", предаде агенция АНА-МПА.
С всеки изминал ден нарастват щетите, нанесени на местните предприятия от блокадите на протестиращите фермери, заяви председателят на СВВЕ Николаос Пендзос. Той настоя правителството да започне незабавно диалог със земеделските производители за решаване на проблемите им и намиране на изход от ситуацията.
Подобен призив отправи и Солунската промишлена палата, която предупреди, че ако не бъдат започнати преговори за уреждане на проблема, "последиците могат да станат необратими".
„Взривоопасната ситуация, която създават блокадите на фермерите, затруднява допълнително и без това проблематичното движение на стоки по вътрешната пътна мрежа" на страната, се посочва в писмо на палатата до премиера Георгиос Папандреу и ресорните министри.
Същевременно ГКПП Промахон-Кулата остава блокиран от тракторите на протестиращите фермери за трето денонощие, посочва агенцията. Вдигната обаче бе блокадата на националната магистрала Серес - Солун, която ще остане отворена за движение до утре сутринта, когато се очакват нови блокади.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg