EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Индустриална зона и в Казанлък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустриална зона и в Казанлък

mail14:01 | 24.07.2018прегледи 1267 коментарикоментари 0


В Община Казанлък бе подписан Меморандум за сътрудничество от Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, и Антоанета Барес, директор на "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД. В процес на развитие са общо 11 индустриални зони като Бургас, Варна, Стара Загора, Карлово Видин и други. Сред тях вече е и Казанлък. Определеният терен за целта е южно от града по пътя към село Бузовград. Първоначалните намерения са за изграждане на зоната върху 68 дка общински терен, с възможност той да бъде разширен с още един общински имот от 52 дка за общо 120 дка площ на бъдещата индустриална зона. 

В документа сред мотивите се посочва „оценявайки необходимостта от повишаване конкурентния потенциал на урбанизираните територии, чрез изпреварващо изграждане на инфраструктура, с цел ускорено привличане на инвестиции и заетост в бъдеще и подобряване на перспективите за разивтие на Общината“.

"Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, с принципал Министерство на икономиката, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България. Специализирано в Проектиране и развитие на индустриални, икономически и свободни зони. Основните дейности на дружеството са свързани с Развитие на индустриални зони в съответствие с най – новите стандарти; Насърчаване на инвестициите в сектори с висока добавена стойност; Създаване на благоприятни условия за инвестиции.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092