EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия събира $45 млрд. за магистрали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия събира $45 млрд. за магистрали

mail12:22 | 22.01.2010прегледи 655 коментарикоментари 0


Индийският министър на магистралите очаква до юни 2010 г. държавният проект за пътищата да привлече $ 5 млрд. частен капитал, пише днес The Wall Street Journal. Това все пак ще е няколкомесечно изоставане от предварително начертания план.
Частни взаимни фондове, световни инвестиционни банки и пенсионни фондове заявиха интерес към предоставяне на финансиране за индийските инфраструктурни проекти, заяви днес Камал Нат, министър на транспорта и магистралите.
„Парите са последната ми грижа,” каза в интервю Нат. „Индия е добра дестинация за инвестиции и инфраструктурата е добра перспектива.”
Според инициираната от Камал Нат програма за изграждане на инфраструктура в страната ще са необходими $70 млрд. през следващите няколко години. Индийският транспортен министър си е поставил за цел да привлече между $40 - $45 млрд. капитал от частния сектор като една трета от това да бъдат чуждестранни инвестиции.
Лошата инфраструктура е препятствие пред националната продуктивност. В градове като Мубмай и Ню Делхи на пътуващите са им нужни часове, за да изминат кратки разстояния. Ключови пътни артерии не са достатъчно широки, няма достатъчно изградени мостове и алтернативни пътища. Бумът в производството на коли усложнява допълнително нещата, като добавя приблизително 10 млн. автомобили годишно към трафика на страната.
Целта на Камал Нат е да се строят по 4 350 мили на година.  До юни 2010 г. транспортният министър се надява да бъдат завършени 6 835 мили по проекта за сумата от $20 млрд. Към момента вече има изпълнени около 2 485 мили по инфраструктурните проекти, заяви Нат, цитиран от WSJ.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg