EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Индия става център за технологични проучвания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия става център за технологични проучвания

mail13:23 | 23.07.2009прегледи 818 коментарикоментари 0


В центъра за проучвания на американския технологичен гигант Microsoft, разположен на обградена от зеленина улица в технологичната столица на Индия, Балгалор, се обучава ново поколение учени на половин свят разстояние от мащабната централа на компанията в Сиатъл, предаде Ройтерс.
Центърът, където кафето се сервира в стоманени чаши, помага за промяната на разбирането, че Индия не е подходящо място за напреднали технологични проучвания и развитие.
Персоналът на центъра се състои от 60 учени, които работят на пълен работен ден. Много от тях са индийци с докторски степени, защитени във водещи университети в САЩ. Центърът, които е в крак с най-новите тенденции в проучванията и развитието на Microsoft, покрива седем сфери на проучвания, включително мобилност и криптография.
Неговитe успехи, включително и разработването на функции на новата търсачка на Microsoft - Bing- подчертават потенциала на проучванията и развитието в Индия в период, когато компаниите, загрижени за разходите си, се стремят да развиват
офшорна дейност, за да пестят пари, като използват талантливи учени в чужбина.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg