EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия: Рекорден внос на руски петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия: Рекорден внос на руски петрол

mail14:08 | 14.07.2022прегледи 746 коментарикоментари 0


Вносът на руски петрол в Индия през юни достигна рекордните 950 000 барела дневно, или една пета от целия внос на страната, която е третият най-голям потребител на черно злато в света, сочат търговски данни, цитирани от Ройтерс.

Индийските рафинерии купуват руски петрол със сериозна отстъпка, след като много западни държави и компании спряха сделките с Москва след инвазията в Украйна през февруари.

Вносът от Русия се е увеличил с 15,5 на сто през юни спрямо май, а в същото време вносът от Ирак и Саудитска Арабия е спаднал съответно с 10,5 и 13,4 на сто.

Евтиният руски петрол дава възможност на държавните рафинерии да намалят загубите си, тъй като те продават продуктите си на ниски цени на местния пазар. В същото това време частните рафинерии "Рилайънс индъстрис" (Reliance Industries) и "Наяра енерджи" (Nayara Energy), които продават зад граница, увеличават печалбите си.

Индия оправдава увеличения внос на руски петрол с аргумента, че той е само малка част от потреблението на страната, но ако се откаже от него това би повишило сериозно цените за крайния потребител.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg