EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия намалява ДОД на 5%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия намалява ДОД на 5%

mail18:05 | 02.02.2017прегледи 1565 коментарикоментари 0


Индия ще намали основния данък върху дохода на 5%, обяви в сряда министърът на финансите Арун Джетли, предава AFP. „Предлагам настоящият процент на подоходния данък да се намали… от 10% на 5%“, отбеляза министърът.

През август 2016 година индийският парламент прие историческа данъчна реформа, която ще трансформира икономиката с обем 2 трлн. долара, като свърже всичките 1,25 млрд. потребители в страната в единен пазар за първи път.

Законът за стоките и услугите, който трябва да влезе в сила до следващия април, ще затвори данъчни празнини и ще налага данъчен контрол върху повече видове бизнес, които преди бяха оставени нерегулирани при стария закон

Той също така ще доведе до това индийците да плащат по-малко за стоки като електроника и мотоциклети, но в същото време цените на стоки като тютюн, газирани напитки и услуги като храненето в ресторант могат да се увеличат драстично.

Законът, приет от горната камара на индийския парламент, ще даде на централното правителство безпрецедентните правомощия да определя данъците на стоки и услуги и трансформиране на заплетената данъчна система на страната в единна система.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg