EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия забрани телекомуникационно оборудване от Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия забрани телекомуникационно оборудване от Китай

mail16:31 | 30.04.2010прегледи 789 коментарикоментари 0


Правителството на Индия забрани доставките на телекомуникационно оборудване от Китай, съобщава в. Ведомости, позовавайки се на публикация на Financial Times. Причината е ожесточената търговска война, която все води между двете най- бързоразвиващи се икономики в региона. От решението на индийското правителство недоволстват не само в Китай. Мобилните оператори в Индия се нуждаят от огромно количество нови доставки, за да успеят с поддръжката на индустрията, при която се наблюдава месечен ръст на обслужените клиенти със средно около 20 млн. души.
„Снабдяването с китайски телекомуникационни продукти не се препоръчва, заради съображения за сигурност,” съобщават от пресцентъра на индийския премиер.
От известно време Индия проявява загриженост около доставките на телекомуникационно оборудване от Китай, като страховете на правителството са свързани с опасения за шпионаж. В тази връзка през декември миналата година индийското правителство провери оборудването на всички мобилни оператори, припомня в. Ведомости. Само по себе си подобни съмнения не са основание за разграничаване на Китай от останалите държави. В действителност, обаче, крайните мерки са именно срещу Китай.
Индийският пазар на мобилни комуникации е един от най- големите в света. Абонатите на мобилните оператори в страната са над 563 млн., което е почти половината от населението от 1,2 млрд. души.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg