EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индийска фармацевтична компания увеличава дела си в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индийска фармацевтична компания увеличава дела си в България

mail12:27 | 15.03.2010прегледи 907 коментарикоментари 0


Индийската фармацевтична компания Elder Pharmaceuticals увеличава дела си в българското си подразделение Elder Biomeda от 51 на сто до 61 на сто в сделка за около 12 млн. долара. Това съобщава индийското електронно издание Economic Times, позовавайки се на информирани източници.
Сделката дава възможност на Elder, чиято централа е в Мумбай, да увеличи броя на представителите си в ръководството на дъщерното дружество и да установи пълен контрол върху него, както и да назначи нов главен изпълнителен директор.
През 2008 г. Elder Biomeda АД придоби 100-процентов дял в три малки български компании за здравни продукти, собственост на групата Биомеда.
"При ръководството на Elder Biomeda трите компании, които бяха независими дружества, занимаващи се с производство, разпространение и логистика, бяха слети в единна структура.
Обединената компания ще бъде нашата "врата" към пазарите на страните от Европейския съюз и Общността на независимите държави (ОНД), тъй като България предлага по-ниски оперативни разходи спрямо другите европейски страни", посочи Алок Саксена, директор по международните въпроси на Elder.
Elder Biomeda е сред 10-те водещи разпространители и производители на орални лекарства на българския фармацевтичен пазар, който възлиза на 600 млн. д., отбелязва изданието.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg