EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестиционните намерения на ЧЕЗ в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционните намерения на ЧЕЗ в София

mail11:50 | 29.06.2011прегледи 897 коментарикоментари 0


Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България се срещна с представители на местните власти на град София, съобщи компанията. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал разговаря с областния управител на София-град Данаил Кирилов и кметовете на столичните райони. На дискусията бяха обсъдени инвестиционните намерения на компанията за областта през 2011 г. и възможностите за подобряване на качеството на доставките на електроенергия и обслужването на клиентите в района.
От страна на електроразпределителната компания освен Петър Докладал, присъстваха и Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България, Димо Петров, директор „Обновяване, проучване и предоставяне на мрежи” в ЧЕЗ Разпределение България, и Радослав Димитров, директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България. Местната власт бе представена от кметовете на 24-те столични района. През последните 5 години ЧЕЗ е инвестирала близо 186 млн. лева в електроразпределителната мрежа на град София, като само през миналата година компанията е вложила 40,8 млн. лева в модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на столицата. Благодарение на инвестициите за петгодишния период (2006-2010 г.), са присъединени приблизително 16 хил. нови клиенти в района. През 2011 г. ЧЕЗ планира да инвестира над 26,6 млн. лева от одобрената си инвестиционна програма в рехабилитация, обновяване и модернизиране на електроразпределителната мрежа в град София. Сред по-големите инвестиционни проекти са закупуване на ключов трансформатор за подстанция "Младост" за 1,3 млн. лева, стартиране на първи етап от подмяната на увредени при посегателство кабели в проходим колектор към подстанция "Хиподрума" на стойност близо 1 млн. лева, изграждане на тръбна мрежа за участък от софийското метро по бул. Ломско шосе на стойност 250 хил. лева и подмяна на електромери и часовници за 3,2 млн. лева.
Изчисленията, базирани на състоянието на енергийните съоръжения и необходимостта от инвестиции в електроразпределителната мрежа на град София, сочат, че за реализиране на всички належащи обекти в столицата през 2011 г. са необходими близо 93 млн. лева. Сумата е почти три пъти по-голяма от средствата, които компанията може да отдели при настоящата средно годишна инвестиционна програма, одобрена от ДКЕВР. В края на февруари ЧЕЗ отново повдигна въпроса пред ДКЕВР, с предложение за увеличаване на инвестиционния обем до 152 млн. лева годишно до края на регулаторния период.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039