EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Инвестиционна симулация „Левчето“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционна симулация „Левчето“

mail08:00 | 20.05.2013прегледи 345 коментарикоментари 0


„Левчето 2“ е уникална инвестиционна симулация, която ще даде възможност на 100 студенти от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ да се почувстват като истински брокери и инвеститори на финансовата борса в рамките на два часа. AIESEC Софийски университет организира събитието за втора поредна година. Левчето 2 ще се състои на 22 май / сряда /, от 18:00 часа, в Аулата на Ректората.
Принцип на играта При провеждането участниците ще получат по 1 лев абсолютно безвъзмездно и ще имат възможността сами да избират какво да правят с него – дали да го похарчат, да го спестят, или да инвестират в акции, облигации, на валутния пазар, в стартиращи компании или в предмети на изкуството. Всяка от тези възможности носи определени риск и възвращаемост. Накрая всеки получава стойността на инвестициите си.
Цели на „Левчето 2“ AIESEC, като най-голямата студентска организация в световен мащаб, се стреми постоянно да генерира събития и инициативи, които да спечелят вниманието и интересна на студентите, и които да им помогнат да осъзнаят и развият потенциала си. Мисията на проекта е да стимулира инвеститорското мислене у младите хора в България, като ги постави в интересна и предизвикателна симулация.
Друга важна цел е да се предадат съвсем основни знания в областта на предприемачеството. Методът на научаване чрез действие е особено подходящ както заради високата си ефективност, така и защото съвпада с дейността и ценностите на AIESEC.
EconomyNews.bg е медиен партньор на AIESEC

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg