EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестиционен форум в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционен форум в Русе

mail09:00 | 20.06.2014прегледи 1504 коментарикоментари 0


Кметът на община Букурещ Сорин Опреску потвърди участието си в българо-румънския инвестиционен форум „BIRD: Bridging Investments for Regional Development”, който ще се състои в червена зала на Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев” на 20 юни 2014 год., петък, от 11.30 до 13.30 часа. Екипът на кмета е съобщил на организаторите на събитието - Българо-румънска търговско-промишлена палата и Русенска търговско-индустриална камара, че кметът Опреску ще изнесе презентация с приоритетните проекти за развитието на румънската столица в южна посока, които ще окажат въздействие върху развитието на целия трансграничния регион.
Презентации на форума ще изнесат също общините Русе и Гюргево, като целта е инвеститорите да получат комплексна представа за конкурентните предимства на един голям регион с обхват Русе – Гюргево – Букурещ, който дава възможности за мащабни проекти.
Инвестиционният форум е първи по рода си като сериозна крачка към общата икономическа визия на региона на трите общини, както и като заявка за обединяване на усилията за социално-икономически просперитет.
Инвестиционният форум е също така ключово събитие от тържествата по повод 60 години от официалното откриване на Дунав мост, организирани в трансграничния регион Русе – Гюргево в периода 16 - 20 юни 2014 година под патронажа на министъра на транспорта на Република България Данаил Папазов и министъра на транспорта на Република Румъния Дан-Коман Шова, които ще вземат участие във форума. Събитието се осъществява със специалното съдействие на Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството на Република България в Букурещ, както и на Областния управител на Област Русе, координатор на тържествата в България.
Във форума ще се включи и Бояна Берки от международната юридическа кантора „МакГрегор и партнерс“, която ще направи експозе за най-важните изисквания на инвеститорите и перспективите на трансграничния регион.
Гости на форума ще бъдат представители на чуждестранни дипломатически мисии, на европейски институции, на юридически и финансови компании, вкл. на Европейската банка за възстановяване и развитие, на големите инвеститори в региона.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048