EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестиционен форум в Париж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиционен форум в Париж

mail09:30 | 23.10.2012прегледи 579 коментарикоментари 0


В Париж се проведе петият от поредицата Инвестиционни форуми, организирани от Българска агенция за инвестиции в партньорство с Министерство на земеделието и храните. Събитието във френската столица в зала N 503 в рамките на СИАЛ 2012 - най-голямото за Франция и едно от най-големите за Европа изложения за храни с над 6000 представени компании. Форумът се проведе под наслов "хранително вкусова промишленост, транспорт и логистика - възможности за инвестиции в България“, съобщи БАИ.
Целта на конференцията е да представи България, като подходяща дестинация за инвестиции. Да се създаде положителна представа за развитието на хранително-вкусовия сектор в страната. Като цяло България е малко позната за френските бизнесмени и информацията, която те имат не е винаги достатъчна, а Франция, както знаем, е лидер в Европа в този сектор.
На форума са поканени да участват висши държавни служители, изпълнителни директори на компании, финансови и бизнес консултанти от България и Франция, за да споделят своя опит, както и да предоставят ценни съвети за възможностите и предимствата за инвестиране в България.
Българска агенция за инвестиции участва с обособен щанд на самото изложение между 21 и 25 октомври.
Повече от 40 френски фирми заявиха предварителен интерес, като повечето са в сферата на храните.
По данни на БНБ към декември 2011 г. за периода 1996-2011 г. общият обем на чуждестранните инвестиции в България възлиза на 39,9 млрд. евро, от които 1,05 млрд. евро са от Франция. Франция заема 13-то място сред водещите чуждестранни инвеститори в България, което не съответства на инвестиционния потенциал на страната. Най-много са френските инвестиции в България в областта на финансовото посредничество - 48%, и преработващата промишленост - 18%.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg