EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестициите на ЧЕЗ в България над 1.7 млрд. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестициите на ЧЕЗ в България над 1.7 млрд. лв.

mail17:00 | 12.08.2010прегледи 1605 коментарикоментари 0


Повече от 1.7 милиарда лева, в това число и платени данъци, са инвестирали от ЧЕЗ в България за 5 години. Това каза на среща с журналисти Алеш Дам – главен оперативен директор на „ЧЕЗ България“, съобщи агенция Фокус. Дам отчете, че 400 млн. лв. са били инвестирани само в електропреносната мрежа, за която дружеството отговаря. За 5 години качеството на услугата, която ЧЕЗ предоставя, се е повишило, подчерта още оперативният директор на енергийната компания. Създадена е много по-добра връзка с потребителите. Повишил се е броят на клиентите, които плащат сметките си по електронен път. Като загуба за дружеството Алеш Дам посочи въвеждането на тримесечното отчитане на тока и връщането на едномесечното от началото на февруари тази година.
Главният оперативен директор съобщи, че в последно време много клиенти на ЧЕЗ са поискали да получават електронни фактури. Затова до края на годината ще стартира пилотен проект и ако всичко е наред, от 2011 г. ЧЕЗ ще предпоставя и такава услуга. „Ние празнуваме вече 5 години, те бяха много успешни за нас, имахме и големи предизвикателства – трябваше да въведем в съответствие европейските директиви, да оптимизираме разходите, но качеството на нашите услуги се е повишило”, каза Алеш Дам.
Размерът на инвестициите на останалите две електроразпределителни дружества в България беше активно дискутиран през април тази година. Тогава стана ясно, че между 2005 и 2009 година от Е.ОН България са инвестирали около 150 милиона евро в модернизацията на електрическата мрежа в североизточната част на страната и по този начин значително са намалили броя на случаите на спиране на тока.
През април стана ясно и, че от началото на приватизацията на електроразпределителното дружество ЕВН е инвестирало 618.4 млн. лева в подобряване на обслужването на клиентите и в повишаването на сигурността на захранването. Печалбата всяка година досега е реинвестирана, информираха тогава от дружеството. От приватизирането на енергийното дружество технологичните загуби са намалели от 17 на 12 процента.
Като български фирми, дружествата от групата ЕВН са внесли в държавния бюджет на България 193.7 млн. лева под формата на данъци и такси. Планираните инвестиции и ремонти за настоящата година са в размер от 180 млн. лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159