EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестициите на Нестле = 146 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестициите на Нестле = 146 млн. лв.

mail22:12 | 28.06.2014прегледи 8670 коментарикоментари 0


Фабриката за шоколадови продукти и бисквити на Нестле България в София откри обновена линия за производство на единствения по рода си шоколадов десерт KIT KAT® DoubleCaramel, който ще се произвежда само в България и който Нестле България ще изнася за държави от целия свят, включително претенциозните пазари в Швейцария, Франция, Великобритания. Нестле България изнася повече от 400 млн. десерта за редица държави, като всяка секунда по света се консумират по 150 KIT KAT, а всеки 14 от тях са произведени в България“, каза директорът на фабриката Мартин Крон.

Инвестицията в обновената линия е на стойност 12,8 милиона лева и бе обявена на официално събитие на 26 юни във фабриката в София.
„Само за последните десет години сме инвестирали над 146 милиона лева, а за периода 2012-2013 сме вложили близо 35,2 милиона лв. в страната“, съобщи домакинът на събитието, изпълнителният директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо.

Стартът на обновената линия бе официално даден от изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, заместник министър-председателя по икономическото развитиедоц. Даниела Бобева, министърана земеделието и храните проф. Димитър Греков и посланикана Конфедерация Швейцария в България Н.Пр. Регина Ешер.

Как се влиза в шоколадова фабрика?

Официалните гости и журналистите изпълниха изискванията за безопасност и хигиена. С червени шапки, престилки, ръкавици и специални обувки, без бижута, пръстени и часовници влязохме в производствената секция. Служителите, които ни посрещнаха, споделиха, че в този случай се прави леко изключение, иначе мерките са драконовски. Те са важни, както за да не бъде застрашена продукцията, така и заради безопасността на работниците. А те са над 730 души, като с обновената линия ще бъдат ангажирани повече от 100 души.

За работата на тази инсталация ще се използват българско брашно и мляко и това ще даде положителен ефект за икономиката, подчерта земеделският министър Димитър Греков. Инвестициите в преработвателната индустрия са важни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти българско производство. 

„Важно е да отбележим, че сме център за иновации, допринасящ за развитието на продуктите KIT KAT. През 2007 г. нашата фабрика стана един от трите най-големи центъра за производство им в Европа. Около 70% от продукцията е предназначена за износ в повече от 35 страни, предимно в Европа, както и Канада и Австралия, отбеляза още Мартин Крон.

Фабриката има близо 75-годишен опит в производството на шоколадови продукти и през 1994 г. става част от Нестле.През 2007 г. е избрана за компетентен център за производството на KIT KAT® в Европа и се превръща в един от трите най-големи европейски центъра за неговото производство.

За 20 години на българския пазар Нестле България, част от най-голямата компания за храни и напитки в света, се наложи като един от най-големите стратегически инвеститори в хранителната промишленост в страната, като надежден и предпочитан работодател.Към момента служителите на Нестле България са над 1500 души в цялата страна, някои от които работят в компанията от самото начало през 1994 г. 

„Това е една сладка инвестиция, в прекия и преносния смисъл на думата. Развитието на Нестле България е доказателство за предимствата на страната ни като място за инвестции. Качествените инвеститори успяват да се възползват от сравнителните предимства, да бъдат конкурентоспособни и да разширяват присъствието си на глобалния пазар като изнасят по целия свят продукция,произведена в България”, – заяви заместник министър-председателят по икономическото развитие доц. Даниела Бобева.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg