EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестиции за милиарди между Китай-арабския свят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиции за милиарди между Китай-арабския свят

mail12:03 | 16.06.2023прегледи 770 коментарикоментари 0


Саудитска Арабия обяви инвестиционни сделки за милиарди долари между Китай и арабския свят, като това стана по време на китайско-арабската бизнес конференция в Рияд, съобщава Франс прес.

Срещата идва на фона на нарастващите търговски и дипломатически връзки между Пекин и страните от Близкия изток, включително неотдавнашното забележително сближаване с посредничеството на Китай между Иран и Саудитска Арабия, което променя регионалните отношения.

Богатото на петрол кралство бе домакин за първи път на конференцията, която вече е десето издание. В продължение на два дни конференцията събра повече от 3500 правителствени и бизнес служители от Китай и арабските страни, се казва в изявление на саудитското министерство на инвестициите.

Събитието "отбеляза първия си ден с подписването на споразумения за инвестиции на стойност 10 милиарда долара", се казва в изявление, като по-голямата част от сделките са за проекти в Саудитска Арабия или от саудитски фирми и правителствени организации.

Тази сума включва меморандум за разбирателство на стойност 5,6 млрд. долара между саудитското министерство на инвестициите и Human Horizons, китайски производител на електрически и самоуправляващи се автомобили.

Постигнати са споразумения в различни области, включително технологии, селско стопанство, възобновяема енергия, недвижими имоти, природни ресурси и туризъм.

Според саудитското изявление е сключена сделка за 533 милиона долара между AMR ALuwlaa Company и Zhonghuan International Group (Хонконг) за създаването на фабрика за желязо в Саудитска Арабия.

Saudi ASK Group и China National Geological & Mining Corp пък подписаха споразумение за сътрудничество на стойност 500 милиона долара за добива на мед в кралството, се добавя в изявлението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158