EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвестиции във Видин, Търговище, Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвестиции във Видин, Търговище, Враца

mail09:05 | 04.08.2021прегледи 844 коментарикоментари 0


Три компании с бизнес в страната ще инвестират над 54 млн. лв. през следващите няколко години, за да увеличат капацитета си. Производителят на стъкло "Тракия глас", заводът за пластмасови опаковки "Готмар" и доставчикът на автоиндустрията "Теклас" ще разширят мощностите си съответно в Търговище, Съединение и Враца и ще разкрият около 240 допълнителни работни места. За проектите си компаниите получиха инвеститорски сертификати.

Най-голям е проектът на "Тракия глас България", която ще инвестира 27.4 млн. лв. в цех за крайна обработка на произведената продукция и ще наеме още 10 работници. Компанията е част от турската група Sisecam, която има три завода в страната - "Тракия глас" за плоско стъкло, "Пашабахче България" за домакинско стъкло и "Шишеджам аутомотив България" за автомобилни стъкла. Групата е един от най-големите инвеститори в страната и това на практика е поредният й проект за разширение на производството в Търговище. Общо в трите компании работят над 2900 души.

--------------------

Символичната „първа копка“ за старт на строителните дейности на нова фабрика за преработка на слънчоглед бе направена край Видин. При постигане на пълния капацитет на фабриката и на силозите ще бъдат наети повече от 60 човека персонал. Освен това с всички допълнителни дейности по време на строителството, по експлоатацията на обектите ще бъдат ангажирани много местни фирми. Намеренията на инвеститорите са през септември следващата година фабриката да заработи с пълни обороти. Обектите се изграждат от „Сънсийдс“ ООД. Кметът Цветан Ценков заяви, че има  планове в близко време на същия терен да се изгради и първата на Балканска плодово-зеленчукова борса. В ход е и реализацията на идеята районът да стане индустриална зона, освободена от данъци за инвеститорите.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg