EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Инвеститорски интерес към Търговище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвеститорски интерес към Търговище

mail17:33 | 29.01.2018прегледи 302 коментарикоментари 0


Търговище, Борислав Курдов, БТА
Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони" ЕАД Антоанета Барес посети Търговище по покана на кмета на града д-р Дарин Димитров. Визитата бе проучвателна, с цел набелязване на общински терени, подходящи за индустриални цели, които държавното дружество да предлага на потенциални инвеститори.
По време на срещата кметът д-р Димитров, главният архитект Дарина Димитрова и секретарят на Общината Христалина Халачева представиха общински имот от 115 дка в землището на село Васил Левски. Теренът се намира до главния път София-Варна, в близост до железопътна линия и е с възможност за изграждане на необходимата техническа инфраструктура - захранване с електричество, ВиК и други.
Изпълнителният директор на дружеството Антоанета Барес обясни, че Националната компания ще предлага терена на потенциални инвеститори. При проявен конкретен интерес към имота, ще се реализира проект, съвместно с общинската администрация, за изграждане на необходимата техническа инфраструктура.
"Изграждането на индустриална зона е един от приоритетите в управленската ни програма, с цел повишаване качеството на живот в града и населените места в общината ни. Процесът по реализацията й няма да е кратък, с оглед на всички административни процедури, които трябва да бъдат проведени, но е важно да поставим началото", каза д-р Димитров.
Очаква се Общината и Националната компания да сключат меморандум за сътрудничество, с който да се очертаят конкретните стъпки и ангажименти между двете страни в процеса по привличане на инвеститори и изграждането на индустриалната зона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg