EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Инвеститори разпродават саудитски акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвеститори разпродават саудитски акции

mail15:34 | 24.10.2018прегледи 864 коментарикоментари 0


Чужди инвеститори са продали саудитски акции на чиста стойност 4,01 милиарда риала (1,1 милиарда долара) през седмицата до 18 октомври, предаде Ройтерс, позовавайки се на борсови данни. Това е най-голямата разпродажба на акции от отварянето на пазара за преки чужди инвестиции в средата на 2015 година. 

Голямото разпродаване на акции е станало на фона на влошаването на отношенията между Саудитска Арабия и международната общност след изчезването на саудитския журналист Джамал Хашоги на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул. Вчера Рияд съобщи, че той е починал при сбиване в консулството - първото признание за смъртта му, след като две седмици отричаше това.

Публикуваните подробни борсови данни сочат, че чужденци са продали акции за 5 милиарда риала, а са купили ценни книжа за 991,3 милиона риала.

Саудитската фондова борса изгуби около 4 процента след изчезването на Хашоги. Фондовият пазар беше започнал да спада преди това, тъй като чуждестранните фондове забавиха темпа на купуване, след като през юни специалисти по борсовите индекси MSCI съобщиха, че догодина кралството ще бъде включено в неговия референтен индекс на световните нововъзникващи пазарни икономики (global emerging market benchmark).

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg