EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инвеститори заявили интерес към "Булгартабак"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инвеститори заявили интерес към "Булгартабак"

mail16:15 | 17.11.2010прегледи 771 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че този път е оптимист за продажбата на "Булгартабак". В отговор на журналистически въпрос, след заседанието на кабинета, министърът каза, че има "здрав интерес" и от стратегически и от финансови инвеститори. Той отбеляза, че критериите ще бъдат формулирани по такъв начин, че да не пострадат и приходите за държавата в държавния бюджет.
В началото на следващата година предвиждаме процесът да навлезе в заключителна фаза, каза още министърът. Друга стъпка, предприета от правителството е да прехвърли към централния бюджет 150 млн. лв. акумулирани през годините във Фонда за финансиране на дейностите по приватизация и следприватизационен контрол. Има план, според който необходимите дейности за консултанти и за извършване на следприватизационен контрол да бъдат финансирани целево, със специално предвидени средства през следващата година. Така тези 150 млн. лева можем да ги освободим и да ги предоставим за други бюджетни нужди, отбеляза министърът.
На въпрос за проекта "Южен поток" и кореспонденцията с Брюксел по него, министър Трайков разказа за извършените от министерството действия.
"Когато подготвихме документите за "Южен поток" се обадих на еврокомисаря и изпратих пълните текстове, които предстоеше да подпишем в събота. Работихме с техен експерт по уточняване на текстовете, с изключение на междуправителственото споразумение, където е добре, за да се гарантира пълна сигурност и съответствие с европейското законодателство, да се направи малка промяна. Там от комисията ни показаха писмо, изпратено през 2008 година преди подписването тогава на междуправителственото споразумение, което не е било взето предвид от предишното
правителство. Сега се налага за пълна сигурност ние да предприемем стъпки да променим с руското правителство този текст", посочи министърът.


 


Тагове: продажба,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg