EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Имоти на зелено не се търсят в момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имоти на зелено не се търсят в момента

mail14:41 | 04.11.2009прегледи 733 коментарикоментари 0


През следващите месеци дисбалансът между предлагането и търсенето на имоти в някои от по-привлекателните райони на големите градове ще намалее. Това заяви управителят на национална компания за недвижими имоти Добромир Ганев. По думите му пазарът на жилища в страната може да се стабилизира и да има повишение на цените след средата на 2010 г. Според Ганев съживяването на пазара е свързано с увеличението на брутния вътрешен продукт на страната и очакването банките да либерализират политиката си за отпускане на ипотечни кредити.
До края на септември цените на жилищните имоти в големите градове в страната са намалели средно с 12.5%, посочва Ганев.
Най-голям спад на цените има в Русе - 19.5 на сто. В София понижението е 17.25%, в Благоевград - близо 16, а в Пловдив - около 13 на сто. Във Варна и Стара Загора цените са се понижили най-малко - с около 11%.
В момента няма никакво търсене на имоти на зелено, каза Ганев. По думите му се повишава отново интересът към панелните жилища заради по-ниската им цена. Купувачите вече проявяват голяма взискателност и времето на огледи преди сделка се повиши от 1-2 до 5-6 месеца, отбеляза той. По думите му в момента предлагането сериозно надвишава търсенето и това е единият от факторите купувачите да се бавят при избора.
В момента основните купувачи са българи, посочи Ганев. Според него едва осем на сто от сделките се сключват с чужденци, най-вече руски граждани или от бившите съветски републики.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189