EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Имоти - сделки без посредник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имоти - сделки без посредник

mail15:10 | 09.12.2011прегледи 896 коментарикоментари 0


Сделките без посредничеството на агенция са най-предпочитаните на пазара на недвижими имоти към момента. Близо 90% от кандидат купувачи и продавачи са готови да прескочат брокера. Това сочат данни от проучването на най-големия сайт за безплатни обяви Prodavalnik.com. То е направено сред 1800 онлайн потребители на възраст между 30 и 55 години от цялата страна. Според тях мечтаният тип жилище е къща в града или апартамент в затворен комплекс, а най-масово се търси 2-3 стаен апартамент.
Добрата локация и близостта до удобни транспортни връзки е от по-голямо значение при избора на жилище за анкетираните, като дори е по-решаващ фактор от цената. Кредитът е най-популярният начин за разплащане. Липсата на добра инфраструктура, акт 16, както и шума са сред водещите мотиви, които могат да откажат от сделката купувача на недвижим имот.
Участниците в проучването на Prodavalnik.com отбелязват като важен за тях факт, че сайтът дава реална възможност за директна среща между купувачи и продавачи, без посредничество. Кампанията на Prodavalnik.com "Прескочи брокера" само за 3 месеца генерира засилен интерес към категорията "Недвижими имоти" в сайта и в резултат на това броят на обявите надхвърля 9000.
За да разграничи ясно за потребителите дали обявите са от частни лица или фирми, Prodavalnik.com ги разделя в отделни секции.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg