EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Има прогрес по решаване на проблема с руския газ и Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Има прогрес по решаване на проблема с руския газ и Украйна

mail14:18 | 30.06.2009прегледи 350 коментарикоментари 0


Участниците на експертната среща в Брюксел, на която бе обсъдена платежоспособността на Украйна по отношение на руския газ, е постигнат „добър прогрес по ключови проблемни моменти и намирането на потенциални решения, сред които е и възможността за финансиране (на Украйна)”. Това се казва с съвместно изявление на Европейската комисия и международните финансови институции ( МВФ, ЕБРР, Световната банка, Европейската инвестиционна банка), съобщава ИТАР- ТАСС, цитирайки говорителя на Еврокомисията Марк Грей.
Той още отбелязва, че състоялата се на 29 юни среща, бидейки част от един по- дълъг процес на дискусии по проблема, има за цел гарантиране на безпроблемното снабдяване на европейските потребители през зимния период. „Ние ще продължим активно да работим, за да намерим и опростим решението” добави още Марк Грей.
Според думите на говорителя на ЕК международните финансови институции са подчертали необходимостта от предложения за реформи в газовия сектор на Украйна.
Еврокомисията разглежда, както краткосрочни, така и дългосрочни възможности за подпомагане на Украйна, допълва още Грей. Обсъден е вариант за предоставяне на „газов кредит” в рамките на общия пакет помощи по линия на Международния валутен фонд. В Еврокомисията обсъждат и вариант за отпускане на 4.2 млрд. долара.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg