EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Илиана Иванова - новият български еврокомисар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Илиана Иванова - новият български еврокомисар

mail06:50 | 29.06.2023прегледи 511 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че са интервюирали кандидатите за еврокомисар на българското правителство - Даниел Лорер и Илиана Иванова.

Ето и изявлението по този повод на председателя Фон дер Лайен относно състава на колегиума и на следващия европейски комисар от България

„Вчера интервюирах кандидатите, предложени от българското правителство за поста на комисар Даниел Лорер и г-жа Илиана Иванова.

И двамата кандидати показаха голяма ангажираност към Европейския съюз и към позицията европейски комисар. Те също така имат подходящ опит за тази длъжност.

След тези интервюта реших да предложа на Съвета и на Европейския парламент назначаването на г-жа Иванова на поста член на Комисията.

Тя ще отговаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Г-жа Иванова има значителен опит по въпроси, свързани с ЕС, като от 2013 г. е член на Европейската сметна палата. Преди това тя е била член на Европейския парламент между 2009 г. и 2012 г. и заместник-председател на комисията по бюджетен контрол.

Нейният опит е от решаващо значение за по-нататъшното изпълнение на водещата програма на ЕС за научни изследвания „Хоризонт Европа“, за да се подобри ефективността на разходите на ЕС за научни изследвания и да се постигне по-добро въздействие по места.

Благодаря на г-н Лорер за неговата кандидатура и му пожелавам успех в бъдещите му начинания.“

Ако Илиана Иванова бъде избрана от ЕП за еврокомисар, ще отговаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Чест е моята кандидатура за български еврокомисар да бъде потвърдена от председателя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен. Благодаря й за доверието да ми повери един от най-важните ресори, свързани с бъдещето на Европа - този на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта - това написа в профила си във Фейсбук Илиана Иванова и благодари за гласуваното ѝ доверие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg