EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономически новини от Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономически новини от Китай

mail16:10 | 18.03.2016прегледи 1001 коментарикоментари 0


Очаква се правителството на Китай да детайлизира мерките за връщане на 50% от данъците при фотоволтаични електроцентрали. Във връзка с това, анализатори считат, че компаниите в сектора ще откликнат положително и перспективите през развитието им след приключването на търговския спор между ЕС и Китай ще бъде гарантирано.  В края на миналата година правителството реши да въведе преференциални мерки за изграждането на слънчеви електроцентрали. В момента тези компании плащат 17% данък върху оборота. Когато новите мерки влязат в сила този данък ще спадне с 8.5%, което ще бъде от полза за развитието на сектора и ще изиграе позитивната роля за продажбата на оборудване за производство на слънчева енергия.

Навлизането на пазара в Китай на „Юбер" и „Диди" разтърсиха из основи пазара на таксиметровите услуги. Все повече китайци избират да използват удобствата и по-ниските цени, които тези услуги предлагат пред традиционните таксита, за които промените не са особено обнадеждаващи, съобщава Радио Китай. „Миналата година, поради популярността на приложението „Диди" бе много трудно да оцелеем. Преди печелех по 400 и дори 500 юана дневно, а сега дневния ми приход е около 300 юана", обяснява г-н Уан, шофьор на такси в Пекин. Всеки месец той трябва да плаща по 5500 юана такса за таксито си на компанията-собственик, което означава по около 200 юана на ден. Според него обаче тази такса е прекалено висока на фона на промените в пазара. „Таксиметровите компании трябва да намалят таксата и правителството трябва да предприеме някакви действия в тази насока" смята г-н Уан. За него профсъюзите също трябва да влязат в ролята си и да защитават интересите на своите членове по-активно.

Резервите на Китай в чужда валута се понижиха през февруари с 28,57 млрд. долара до 3,2 трлн. долара след техен спад с цели 99,5 млрд. долара през януари, достигайки най-ниско ниво от декември 2011-а година, съобщават информационни агенции. Това представлява намаляване на най-големите в света валутни резерви за четвърти пореден месец, тъй като Централната банка на Китай продължава да разпродава долари, за да отслаби натиска върху юана и за да предотврати повишение на изтичащите от страната капиталови потоци. В същото време резервите на Китай в злато се повишиха през февруари до 71,01 млрд. долара от 63,57 млрд. долара през януари, показват данни на централната банка. Има повишение и на китайските резерви, държани в Международния валутен фонд до 10,73 млрд. долара от 3,76 млрд. долара в началото на годината.

Източник:Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg