EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономически & бизнес новини днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономически & бизнес новини днес

mail13:15 | 07.03.2016прегледи 1330 коментарикоментари 0


В областните дирекции на ДФ "Земеделие" са подадени 431 заявления по Схемата за държавна помощ за компенсиране на загубите на земеделски стопани в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2015 г. Общо 4 196 400 лв. са предвидени за подпомагане.

Валутните резерви на Китай са намалели с 28,57 милиарда долара през февруари до 3,20 трилиона долара, като това е най-ниското им равнище от декември 2011 година, сочат данни на централната банка, цитирани от Ройтерс. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха спад на резервите с 30 милиарда долара.

Финансовият директор на френската електрическа компания Е Де Еф (EDF) Тома Пикмал е подал оставка миналата седмица заради несъгласие с президента и главен изпълнителен директор Жан-Бернар Леви по графика за изграждане на два нови европейски реактора с вода под налягане (EPR) в английската АЕЦ в град Хинкли Пойнт.

Депозитите на частния сектор в гръцките банки са намалели с 1,5 млрд. евро през януари 2016 г., след като отбелязаха ръст с 2,5 млрд. евро през декември 2015 г., според последния икономически бюлетин на Алфа банк, съобщава изданието Нюз.ин.

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) в петък се повиши до 32,34 долара за барел, информира днес на сайта си петролният картел. В четвъртък един барел от кошницата на ОПЕК се търгуваше за 31,61 долара.

Танкерът Монте Толедо (Monte Toledo), превозващ 1 милион барела ирански петрол, пристигна вчера в петролния завод на испанската компания Сепса (Cepsa) в град Алхесирас, на няколко мили от Гибралтар, предаде Блумбърг. Това е първият ирански петрол, доставен в Европа след отмяната на санкциите срещу Техеран на 16 януари.

Приковаващият вниманието модел и8 (i8) на Бе Ем Ве (BMW) е най-продаваният в света спортен хибриден автомобил. За миналата година в световен мащаб са продадени 5456 такива коли, информира ДПА.

Финансовият регулатор във Великобритания въвежда от утре нов Режим на висшите мениджъри (Senior Managers Regime - SMR), за да държи топ банкерите отговорни за лошото управление в техните компании, предаде Ройтерс.

Азербайджан подкрепя инициативата на редица страни от ОПЕК за замразяване на петролния добив. Това заяви днес президентът на азербайджанската държавна петролна компания Ровнаг Абдулаев в интервю за азербайджанската телевизия АНС (ANS), предаде ТАСС.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg