EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономическата криза подсилва ХИВ епидемията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическата криза подсилва ХИВ епидемията

mail12:37 | 29.03.2010прегледи 714 коментарикоментари 0


Икономическата криза и климатичните промени може да се отразят върху борбата с вируса на СПИН, заяви Мишел Сидибе, генерален директор на програмата на ООН за ХИВ/СПИН, цитиран от Reutres.
Световният икономически спад доведе до още по- силно изразено социално неравенство, което може да повиши уязвимостта и да засили епидемията ХИВ епидемията, коментира още Сидибе.
Около 33.4 млн. души по света са инфектирани с вируса на ХИВ. От откриването на заболяването СПИН през 80 -те години досега приблизително 60 млн. души са били инфектирани, а 25 млн. души са починали.
„Сега не е моментът да спираме работа. Ако спрем да помагаме на тези хора, повечето, от които са от бедната част на обществото, ще станем свидетели на кошмар в световен мащаб,” заяви в интервю Мишел Сидибе.
Сидибе взе участие в среща в Банкок, на която присъстваха представители на над 150 държави, и се обяви за намаляване на ограниченията на хората, инфектирани със ХИВ, които по неговите думи са остарели. Генералният директор на програмата на ООН за ХИВ/СПИН призова правителствата да предприемат  мерки по бюджетни ограничения, вместо да намаляват средствата за лечение и превенция на ХИВ и СПИН.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg