EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономическа зона София-Божурище – I-ви етап готов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическа зона София-Божурище – I-ви етап готов

mail06:00 | 19.09.2014прегледи 1100 коментарикоментари 0


"Успешното реализиране на проекти в Икономическа зона София-Божурище ще привлече и нови инвеститори. Всека компания може да се възползва от предимствата й (локация, логистични връзки, осигурени комунални услуги), за да реализира бизнес идеите си именно тук". Това каза служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов на церемонията по случай завършването на първия етап от изграждането на инфраструктурата на Икономическа зона София-Божурище.

За нас е много важно да успеем да стабилизираме и икономиката, и енергетиката, за да върнем доверието на инвеститорите, да направим бизнес средата предвидима и за тях, и за българските предприемачи, подчерта Щонов. Според него усилията на страната трябва да са насочени към секторите с добавена стойност, за да се гарантира стабилен ръст в икономиката.

Индустриалните зони дават отлична възможност за икономическо развитие и намаляване на регионалните различия в страната чрез насърчаване на инвестициите и създаване на нови работни места, каза още министър Щонов. Той допълни, че предвид заявения инвеститорски интерес, Икономическа зона София – Божурище е най-големият проект на Национална компания „Индустриални зони“ и най-големият проект в България за нова икономическа зона през последните години.

Икономическа зона София – Божурище е с площ 2 550 000 кв. м. и се развива на два етапа – фаза 1 (581 000 кв. м.) и фаза 2 (1 914 000 кв. м.).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150