EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Източните Родопи - туристически хит за 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Източните Родопи - туристически хит за 2012

mail17:10 | 16.02.2012прегледи 879 коментарикоментари 0


Източните Родопи ще бъдат туристическият хит за сезон 2012 г. в България. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” фотографът и пътешественик Георги Палахутев – автор на първия туристически пътеводител за Източните Родопи, който ще бъде представен на международната туристическа борса „Ваканция спа експо 2012” в София днес.
„През последната година пътувам много в Източните Родопи и определено мога да кажа, че при последното ми двумесечно пътуване, което се случи миналата пролет и лято, наблюдавам нарастващ интерес към регион Източни Родопи” – каза той.
Все повече хора се движат там, дори с карти, което много ме радва. По проекта „Новото тракийско злато” беше издадена политическа карта на региона, така че интересът нараства. През 2012 г. с излизането на този пътеводител, с туристическата карта на проекта и с цялата кампания, която прави този хубав проект тази тенденция се увеличава. Не виждам друг регион, който да прави тези неща в момента. Така че през 2012 г. посоката е Източни Родопи – каза Палахутев.
Той посочи, че две холандски фондации управляват проекта „Новото тракийско злато”, които получават финансиране изцяло от държавната лотария на Холандия.
„Има голям интерес от страна на холандските туристи. Възникването на проекта се дължи на няколко души от тези холандски фондации, които през годините са посещавали Източните Родопи и са видели потенциала на тази територия да бъде туристическа дестинация за екотуризъм и за алтернативен туризъм”, каза фотографът.
Източните Родопи са място, където може да се развива естествено пашуване и да се реинтродуцират диви животни – допълни Палахутев. По думите му - целогодишно регионът се посещава от холандски туристи – индивидуални и групи.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg