EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Източна Европа е стабилен пазар за ИТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Източна Европа е стабилен пазар за ИТ

mail19:21 | 09.07.2009прегледи 753 коментарикоментари 0


Пазарите на мобилни комуникации в Източна Европа се разрастват силно от гледна точка на потреблението и печалбите. Определянето на тези пазари като нововъзникващи може би вече не е точно, тъй като те показват висок растеж и търсят нови възможности, съобщи днес водещата световна компания за разпространение на информация PRNewswire.
В последния анализ на консултантската компания Frost & Sullivan, озаглавен "Мобилните комуникации в Източна Европа: Поглед върху ключови пазари", се прави оценка на пазарната ситуация в региона чрез анализ на шест ключови пазара: България, Чехия, Унгария, Полша, Русия и Турция.
"Източноевропейските пазари за мобилни комуникации са напълно отворени и бързо въвеждат решения за мобилен интернет", отбелязва промишленият анализатор от Frost & Sullivan Саверио Ромеро. "Мобилният телефон става силно необходим за бърза връзка и иновативни услуги, които ефективно заместват липсата на инфраструктура при фиксираните мрежи".
Основното предизвикателство за сектора в момента е икономическата рецесия. Липсата на кредити за инвестиции и спадът на потреблението ще забави растежа в източноевропейските държави. Освен това ограниченията, поставяни от регулаторните органи, биха могли допълнително да затруднят бъдещото развитие на сектора, отбелязва PRNewswire.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg