EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Израел призовава бойкот за решение на ООН

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Израел призовава бойкот за решение на ООН

mail13:11 | 28.03.2016прегледи 999 коментарикоментари 0


Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова „отговорните правителства“ по света да бойкотират дискриминиращите еврейската държава решения на Съвета по правата на човека в ООН, предаде РИА Новости. Изказването му е в отговор на взетото в четвъртък решение от СПЧ за изготвяне на списък на израелските и чуждестранни компании, които работят в еврейските заселнически селища на окупираните територии. Според Израел този списък ще стане цел за международен бойкот.
„Съветът на ООН по правата на човека се превърна в антиизраелски цирк. Той подлага на критики единствената демокрация в Близкия Изток, пренебрегвайки извършваните нарушение в Иран, Сирия, Северна Корея“, се казва в изявлението на Нетаняху. „Израел призовава отговорните правителства да не се придържат към решенията на съвета, които дискриминират Израел“, казва още израелският премиер.

Палестинското ръководство обаче приветства решението на Съвета по правата на човека в ООН за изготвяне на черен списък с компаниите работещи на Западния бряг, предаде Yedioth Ahronoth Ибрахим Хришех, палестинският посланик в съвета, приветства приемането на резолюцията като „послания за надежда за нашия народ“. „Израел продължава систематично да нарушава неотменните права на палестинците и да се радва на безнаказаност от международната общност“, каза той. Приетата в четвъртък резолюция изисква Съвета по правата на човека „да създаде базаданни с всички компании“, работещи в заселническите селища. Списъкът ще бъде обновяван всяка година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1969