EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изпълнението на бюджет 2012 одобрено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изпълнението на бюджет 2012 одобрено

mail09:50 | 29.12.2011прегледи 613 коментарикоментари 0


Правителството одобри в определения със Закона за устройството на държавния бюджет срок Постановление за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2012 година. Това съобщиха от пресцентъра на МС. С постановлението се утвърждават и конкретизират бюджетите на държавните органи, министерствата и ведомствата по отделни бюджетни показатели и по програми в рамките на определените им параметри и утвърдените разходи по политики със Закона за
държавния бюджет на Република България за 2012 година. За по-добрата организация на изпълнението на републиканския бюджет и за създаването на условия за по-добра прозрачност с постановлението са регламентирани процедурите за отпускане и изразходване на планираните в годишния закон средства.
За по-добра отчетност, прозрачност и улесняване на достъпа до информация при управлението на бюджетите в акта са включени разпоредби за публикуване в самостоятелна категория, обособена на интернет-страниците на съответните държавни органи, на утвърдените им бюджети, актуализираните им програмни формати, тримесечните им финансови отчети за степента на изпълнение на утвърдените политики и програми, отчетите им за полугодието, както и годишните им отчети за изпълнението на политиките и програмите за 2012 година.
В постановлението разходите за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на лицата по трудови, извънтрудови и служебни правоотношения са обединени в обща позиция "разходи за персонал". Така се осигурява по-голяма гъвкавост при управлението на бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити по републиканския бюджет.


 


Тагове: бюджет, МС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046