EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Износът на Германия забавя темпо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Износът на Германия забавя темпо

mail15:40 | 05.01.2011прегледи 737 коментарикоментари 0


Очаква се бумът на германския износ да отслабне значително тази година със забавянето на световния икономически растеж, сочи изследване, проведено от Съюза на германските индустриалци (BDI) и получено днес от ДПА.
Според проучването темпът на растеж на износа от най-голямата европейска икономика ще се забави до 7-8 процента през 2011 година, след като се увеличи с цели 17 процента миналата година.
Резултатите от изследването са оповестени преди данните, които предстои да публикува в петък федералната статистическа служба и се очаква да покажат растеж от 0,5 процента на износа през ноември, след като през октомври показателят спадна с 1,3 на сто.
Изследването определя мерките за икономии, предприети на ключови за Германия пазари, като основен фактор, отслабващ търсенето на германски стоки от чужбина.
Орязването на държавните разходи е част от мерките за прекратяване на стимулиращите програми, въведени през 2009 година, чиято цел бе да предпазят националните икономики от рецесия.
Като отражение на това се очаква растежът на световната търговия да се забави до 7 процента 2011 година, след като миналата година достигна 10,4 процента с възстановяване на глобалната икономика от забавянето през 2009 година. Германия е втората по големина в света износител след Китай.
Делът на германския износ в световната търговия вероятно ще бъде около 9 процента през 2011 година, прогнозира изследването.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg