EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Износ на оръжия от ЕС + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Износ на оръжия от ЕС + видео

mail18:05 | 20.09.2017прегледи 21371 коментарикоментари 0


Европейският парламент настоява за по-добър контрол над износа на оръжия от ЕС. Депутатът от ЕП Бодил Валеро обяснява защо.

Основната цел на предложението ми е да засиля вниманието на депутатите в Европейския парламент, а не само на тях, но и на всички отговорни лица. Трябва да се сведе до Съвета, Комисията, до обществеността. Какво се случва и къде се използват нашите оръжия.

Критериите вече са доста добри, но проблемът е, че държавите не ги изпълняват. И най-накрая, трябваше да започнем дебат да се направи промяна, що се отнася до човешките права като критерий.

Всички държави продават оръжия на Саудитска Арабия. Знаем каква е ситуацията с човешките права там. Но според действащите критерии, напълно редовно е да се продават радарни системи или подводници и т.н. Общественото мнение също е в посока, че не може да продаваме оръжия на Саудитска Арабия.

Предлагаме да има ембарго. Напомняме за ембаргото, което вече предложихме в Европейския парламент спрямо Саудитска Арабия. Но искаме да бъде разширено и спрямо други авторитарни режими. Имаме голяма индустрия в сектора с високи технологии, необходими за защита от други заплахи, пред които сме изправени днес. Това са кибер заплахите, изменението на климата. Разбирам, че много хора са заети в този сектор, но смятам също, че работещите в сектора искат да са горди от това, което работят. Ще се гордеете ли, ако вашето производство убива хора в други страни. Едва ли.

Повече вижте във видеото на ЕвропарлТВ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150