EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изненадваща печалба за Credit Suisse + Samsung

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изненадваща печалба за Credit Suisse + Samsung

mail14:32 | 29.07.2016прегледи 1361 коментарикоментари 0


Швейцарската банка Credit Suisse изненадващо отчете печалба през второто тримесечие на тази година в резултат на спада на разходите.

Базираната в Цюрих банка обяви, че нетната печалба за периода април-юни е на стойност от 170 млн. швейцарски франка (172.5 млн. долара), което е значителен спад спрямо печалбата за същия период на миналата година – 1.05 млрд. франка. Нетните приходи на компанията падат с 27% до 5.1 млрд. франка.

Анализаторите очакваха нетна загуба от 27 млн. франка и приходи от 5.17 млрд. франка.

Резултатите на Credit Suisse през втората четвърт на годината следват две поредни тримесечия на загуба и се дължат на спада на разходите за преструктуриране с 64% и на административните разходи с 5%.

Силните продажби на смартфони помогнаха на корейският гигант Samsung да запише най-високата си тримесечна печалба от повече от две години насам.

Оперативната печалба на компанията скача с 18% до 8.1 трлн. корейски вона (7.17 млрд. долара), което съвпада с прогнозите на Samsung, публикувани по-рано този месец.

Оперативната печалба само от продажбите на мобилни устройства скача с 57% на годишна база до 4.3 трлн. вона, като това се дължи най-вече на продажбите на новите модели Galaxy S7  и Galaxy S7 Edge.

От компанията очакват да продължи ръстът на търсенето на нейните устройства и през втората половина от годината, но също така пазарната конкуренция се очаква да се засили в резултата на излизането на нови модели на други компании на пазари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg