EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Изнасят транзитния трафик извън Троян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изнасят транзитния трафик извън Троян

mail06:15 | 27.04.2021прегледи 536 коментарикоментари 0


Транзитният трафик в Троян ще бъде изнесен извън централната градска част. Първата стъпка за създаване на транзитен път е изграждането на мост, който се очаква да бъде завършен в края на този или началото на следващия месец, съобщи кметът на общината Донка Михайлова.
Тя посочи, че изграждането на моста е само един етап от сериозна идея, свързана с изнасянето на транзитния трафик от автомобили, които идват от Северна България в посока Троянския проход, извън централната част на града. "Мостът е само една от стъпките, която предполага изграждането на нова артерия за вход към транзитното трасе. След изградения преди две години вход на града републиканският път ще бъде изнесен по западния бряг на река Осъм. Излизайки от моста по ул. "Ангел Балевски" движението се предполага да продължи по пътя покрай пазара, да се влее в досегашното трасе и да продължи към Троянския проход", обясни Михайлова. 


Кметът посочи още, че Община Троян има сключено споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждане на транзитното трасе по западния бряг на реката. Ангажимент на Общината ще е да извърши отчуждителните процедури, които са около 80 за над 300 хиляди лева, и да изготви проектното предложение.
Следваща стъпка след изграждането на моста е пътната връзка със село Орешак, която трябва да бъде изцяло реновирана. Тази година ще бъдат вложени 200 хиляди лева за най-критичния участък. "Очакваме да получим цялостно финансиране - европейско или държавно за трасето от кв. "Ливадето" до Троянския манастир. Проектът е готов и е на стойност 3,2 милиона лева", каза още Донка Михайлова.


Тагове: Троян, транзит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905