EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изнасяме стари коли за Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изнасяме стари коли за Сърбия

mail10:49 | 06.04.2010прегледи 3745 коментарикоментари 0


Страшен хит в Сърбия станаха автомобилите на старо, внесени от България. В сръбския град Димитровград, където живеят по-малко от 10 000 души, само за една година са внесени няколко хиляди стари коли, съобщава белградската телевизия Б92, цитирана от Standartnews.com.
През граничния пункт Градина всеки ден се внасят около 15 стари коли, които са предназначени предимно за препродажба. Въпреки че не е нарушение на закона, митничарите реагират, когато едно и също лице внесе по-голям брой автомобили.
В полицията обаче казват, че досега никой не е санкциониран, разказва Б92.
В митницата в Димитровград през миналата година са били обмитени 4100 стари автомобила, повечето от които са били внесени от България. За същия период са били регистрирани 531 автомобила. От началото на тази година са внесени 450, а са регистрирани само 24 коли, което говори, че возилата се внасят с цел да се препродават.
Повече от половината лица, внесли автомобили, са от Димитровград, като някои от тях са внесли няколко десетки автомобила. Колите, които се внасят от България, се продават на значително по-ниска цена в сравнение с тези, които могат да се купят на сръбските автопазари. Собствениците на автокъщи в Ниш казват, че физическите лица, които се занимават с този бизнес, са нелоялна конкуренция, но отказват да коментират пред камерата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg